Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

5 Tips Για Να Διατηρήσετε Την Ψυχική Σας Υγεία Ενώ Κάνετε Δίαιτα

Η απώλεια βάρους και η δίαιτα μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη! Ως κάποιος που έχει χάσει πάνω από 25 κιλά, θα μοιραστώ μαζί σας λίγη από τη «σοφία μου για τη δίαιτα».

Ψυχική Υγεία

Η απώλεια βάρους είναι μια δύσκολη υπόθεση που απαιτεί πολλή αφοσίωση. Αλλά υπάρχουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε τον εαυτό σας και να βγάλετε αυτά τα κιλά.

Αρχικά, θα πρέπει να προσπαθήσετε να μάθετε ποιες είναι οι θερμίδες που προσλαμβάνετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξέρετε πόση τροφή πρέπει να καταναλώνετε για να χάσετε βάρος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή ή το διαδίκτυο για αυτό το σκοπό.

Στη συνέχεια, εάν θέλετε να χάσετε βάρος γρήγορα, τότε θα πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη ζάχαρης όσο το δυνατόν περισσότερο και να βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας αποτελείται κυρίως από λαχανικά και φρούτα. Είναι σημαντικό όχι μόνο για την απώλεια βάρους αλλά και για τη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου υπό έλεγχο και τη διατήρηση της καλής υγείας γενικότερα!

Σε κάθε περίπτωση το γρήγορο αδυνάτισμα με χάπια είναι ο γρηγορότερος τρόπος να απαλλαγεί κανείς από τα περιττά κιλά, κυρίως αν συνδυαστεί με προσεγμένη άσκηση και διατροφή.

  1. Πετάξτε τη ζυγαριά! Φυσικά όλοι θέλουμε να παρακολουθούμε την πρόοδό μας, αλλά το να ανεβαίνουμε καθημερινά στη ζυγαριά δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος για να το κάνουμε. Στην πραγματικότητα, μπορεί να μας αποτρέψει από το να επικεντρωθούμε σε αυτό που πραγματικά πρέπει να επικεντρωθούμε. Η ενασχόληση με το τι δείχνει η ζυγαριά μπορεί να μας κάνει να γίνουμε εξαρτημένοι και καταθλιπτικοί. Αντ’ αυτού, δώστε μεγάλη προσοχή στο πώς αισθάνεστε – η έλλειψη ενέργειας και η κούραση μπορεί να είναι ένδειξη ότι αποτυγχάνετε να χάσετε βάρος με τον πιο υγιεινό τρόπο. Από την άλλη πλευρά, η αυξημένη ενέργεια θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι γίνεστε πιο υγιείς. Επικεντρωθείτε σε αυτό που σας λέει το σώμα σας–παρακολουθήστε πώς σας εφαρμόζουν τα ρούχα. Αυτός είναι ένας πολύ πιο θετικός τρόπος παρακολούθησης της απώλειας βάρους σας. Κρατήστε τη ζυγαριά για τακτικές εξετάσεις από το γιατρό ή για περιστασιακή, περιοδική χρήση.
  2. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους. Η προσπάθεια να “χάσετε βάρος γρήγορα” είναι συχνά φορές όχι μόνο ανέφικτη, αλλά και επικίνδυνη. Θέστε στόχους που ξέρετε ότι είναι εφικτό να ενσωματωθούν στην καθημερινότητά σας. Οι προσπάθειες γρήγορης απώλειας βάρους δεν είναι μόνο συχνά δύσκολο να διατηρηθούν, αλλά μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνες για την υγεία σας – προκαλώντας σας να καταστρέψετε το μεταβολισμό σας και να επανακτήσετε γρήγορα το βάρος μόλις σταματήσετε τη δίαιτά σας.
  3. Αναμένετε αναποδιές. Όλοι μας έχουμε τις κακές μας μέρες. Το να είστε σκληροί με τον εαυτό σας επειδή διακόπτετε τη δίαιτά σας και πέφτετε πίσω στους στόχους σας για το βάρος είναι μέρος της διαδικασίας! Η απογοήτευση μπορεί να κάνει ακόμα πιο δύσκολο το να επανέλθετε στο σωστό δρόμο. Αντ’ αυτού, κοιτάξτε μπροστά και αποφασίστε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να είστε πιο αφοσιωμένοι στους στόχους σας. Η τήρηση ημερολογίου μπορεί να σας βοηθήσει.
  4. Επιβραβεύετε συχνά τον εαυτό σας. Να θυμάστε, η επίτευξη των στόχων σας για το βάρος είναι εξίσου μια πνευματική διαδικασία όσο και μια σωματική. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να κρατάτε τον εαυτό σας παρακινημένο. Σκεφτείτε τρόπους για να επιβραβεύετε θετικά τον εαυτό σας. Για παράδειγμα: φτιάξτε τα νύχια σας ή βγείτε μια βραδιά μόνο για άντρες. Υπάρχουν όλων των ειδών οι τρόποι για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Να είστε δημιουργικοί!
  5. Να είστε ανοιχτοί με τον γιατρό σας. Αν δυσκολεύεστε στην επίτευξη των στόχων σας, μην συνεχίσετε να προσπαθείτε να το κάνετε μόνοι σας! Επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Αυτός/αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να προσαρμόσετε τους στόχους σας ή να σας παραπέμψει σε έναν διατροφολόγο ή άλλο επαγγελματία που έχει εκπαιδευτεί για να βοηθά τους ασθενείς να παραμείνουν ψυχικά και σωματικά στο σωστό δρόμο κατά την απώλεια βάρους.

Πάνω απ’ όλα, να θυμάστε ότι το να χάσετε βάρος δεν σημαίνει να παραιτηθείτε από τη διασκέδαση και να αγνοήσετε αυτό που σας λέει το μυαλό και τα συναισθήματά σας. Στην πραγματικότητα, το να δίνετε προσοχή στην ψυχική σας κατάσταση μπορεί τελικά να σημαίνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Τα ημερήσια Spa είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να ανακουφίσετε το άγχος. Προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, από μασάζ μέχρι περιποίηση προσώπου.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ημερήσιων Spa εκεί έξω. Ορισμένες προσφέρουν πιο πολυτελείς θεραπείες ενώ άλλες παρέχουν προσιτές υπηρεσίες που μπορούν να γίνουν στην άνεση του σπιτιού.

Ξεχάστε τη ζυγαριά, να είστε ρεαλιστές, επιβραβεύστε τον εαυτό σας και, αν χρειαστεί, ζητήστε επαγγελματική βοήθεια. Με τη σωστή νοοτροπία, θα είστε ήδη σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων σας για την απώλεια βάρους!